2007 till 2011
TEATERPRODUKTIONER
2007 till 2011
MIG ÄGER INGEN
av Åsa Linderborg
DRAMATISERING EMMA BROSTRÖM,
I BEARBETNING AV MICHAELA GRANIT.
Norska Riksteatret, 2011
Uppsättningen Mig äger ingen är baserad på Åsa Linderborgs succébok om sin uppväxt. Den gjordes för första gången i Norge på Norska Riksteatret med bland annat Dennis Storhöj och Trude Öines i huvudrollerna som Leif och Åsa. Mig äger ingen är en hjärtslitande barndomsskildring och en berättelse om kärleken mellan en dotter och en far.
MÖRKRETS MAKT
av Leo Tolstoj
Dramaten, 2009
I uppsättningen Mörkrets makt skildras människor som mist känslan av att en människas liv har ett värde och förlorat sig själv i en helveteslik tillvaro. I ett utsatt maktspel om pengar ställs herren i huset - drängen – kvinnorna – passionen – svartsjukan - guds makt – moralen, mot varandra.
SVINALÄNGORNA
Av Susanna Alakoski
Dramatisering av Marina Meinander,
i samarbete med Michaela Granit.
Wasa teater / Riksteatern, 2009/2010
Föreställningen Svinalängorna skildrar en viktig fas i vår gemensamma historia: 60- och 70-talets arbetskraftinvandring från Finland till Sverige. För flertalet blev det början till ett bättre liv, men för andra slutade det i social misär. Uppsättningen är baserad på Susanna Alakoskis hyllade roman Svinalängorna, som belönades med Augustpriset.
SHIRLEY VALENTINE
av Willy Russel
Tyst Teater/ Riksteatern, 2008
I uppsättningen Shirley Valentine får vi möta en äldre kvinna som har modet att i sprången, i fallen, snubbla över delar av sig själv som hon glömt bort på vägen och vi får också se sidor av Shirley som har satt krokben för henne. Hon möter den djupa sorgen som öppnar och stärker henne att ta nya steg. Shirley får syn på sig själv igen...
BUSSEN
av Lucas Bärfuss
Dramaten/ElverkeT, 2007
Bussen är en drastisk resumé av allas vår kollektiva livs-resa. Föreställningen tar ställning för vilka konsekvenser som religionen kan ha på människan när den tar sig in i politiken och makten och börjar styra över människans fria tanke. Uppsättningen var en publik- och kritikersuccé som flyttades från Elverket och fick en andra spelperiod på Lilla scen.
TJEJEN SOM VILLE VARA MARADONA
av Frans Van Hal
Teater Nostra, TURNé 2007
Tjejen som ville vara Maradona handlar om drömmar uppnådda och drömmar krossade. Om livsglädje och besvikelse. En föreställning som undersöker varför fotbollsfenomenet skapar både glädje och våld över hela världen. Där arenan likaväl kan vara gigantisk industri med miljardomsättning som en lek där fattiga barn spelar boll med en plåtburk på en gata i Senegal.